Instagramista videoalusta?

Onko Instagramista tulossa videoalusta? Vuonna 2022 videosisällöt tulevat olemaan Instagramissa enemmän keskiössä kuin koskaan aikaisemmin.

Reelsit keskiössä

 

Lyhyet Reels-videot ovat ottaneet Instagramissa keskeisen paikan nopeasti viimeisen 1,5 vuoden aikana. Reelseillä on Instagram-sovelluksessa oma välilehti ja niitä näkyy entistä useammin myös käyttäjien feedeissä. Instagram on lähtenyt Reelseillä haastamaan erityisesti TikTokia, jossa lyhyet ja viihdyttävät videot ovat olleet kaiken ytimessä alusta alkaen. Reelseihin on mahdollista myös tägätä ostettavia tuotteita samaan tapaan kuin kuvapostauksiin. Myös Reels-mainokset ovat mahdollisia, mutta toistaiseksi ne eivät ole olleet yhtä suosittuja kuin Stories-mainokset tai tavalliset Feed Video -mainokset.

image_123986672.jpg
image_123986672-4.jpg

Videomuodot yhdistyvät

 

Instagram ilmoitti viime syksynä yhdistävänsä pidemmille Insta-videoille tarkoitetun IGTV:n ja tavalliset Feed-videot omaksi Instagram Video -formaatikseen. Suuria yhtäläisyyksiä löytyy myös Reels-videoiden ja Instagram Stories -formaatin välillä. Reels-videoita voikin helposti jakaa suoraan Stories-muodossa. On mahdollista, että tulevaisuudessa myös nämä formaatit yhdistyvät. Instagramin on kuultu jo testaavan pystysuuntaista Stories-feediä, joka muistuttaa paljon nykyistä Reels-feediä. 

Meemit trendaavat edelleen

Lyhyissä videomuodoissa toimivinta sisältöä ovat yleensä hauskat ja viihdyttävät videot. Söpöt eläimet, tanssihaasteet tai nokkelat ja ajankohtaiset viittaukset populaarikulttuuriin yhdistettynä tarttuvaan musiikkiin ovat varma resepti trendikkäälle sisällölle, jolla on viraalipotentiaalia. Aina ei tarvitse olla edes kovin omaperäinen sisällön suhteen. Riittää, kun käy Reels-välilehdellä katsomassa millainen sisältö trendaa juuri sillä hetkellä ja ottaa itse osaa samaan trendiin tekemällä oman version samasta meemistä, tanssihaasteesta tai videokonseptista joka sillä hetkellä on kuuminta hottia. Instagram on tehnyt videoiden jäljittelemisestä ja uudelleenmuokkauksesta helppoa  lisäämällä Remix-toiminnon (suom. Miksaa tämä kela uudelleen), jolla suosituista videoista saa helposti tehtyä oman version. Instagram suorastaan yllyttää sisällöntuottajia meemien tehtailuun syleilemällä remix-kulttuuria. Tämäkin toiminnallisuus on tosin alunperin kopioitu TikTokin Duet-toiminnallisuudesta.

image_123986672-2.jpg

Jutellaanko lisää?

Jos haluat jutella lisää somesta, digistä tai markkinoinnista yleisemmin, niin jätä yhteydenottopyyntö!